Sidor

tisdag 30 augusti 2011

Hamburg.
Sista staden. Sista dagen.

Vi började Hamburg med att som vanligt gå fel och hamna i porrkvarteren. Vi vända hyffsat fort och hamnade i det riktiga centrumet. Där hittade vi en Urban Outfittersbutik med en svensk kassörska som tipsade oss om ett bra hostel. Vi åkte efter hennes beskrivningar.

IMG_6869
Vi tog tunnelbanan som visade sig gå mest ovan jord.

IMG_6876
Efter att ha gått i flera timmar och letat så hittade vi till slut hostelet. Dock var det fullbokat men hänvisade till några sackosäckar på ett loft för 10€ var. Vi tackade artigt nej och fick med oss ett tips på ett annat hostel. Där fick vi dela rum med två schweizare som var trevliga men ganska speciella.

IMG_6888
Sedan lekte vi.

IMG_6891
Om ni tittar i mitten av taket så ser ni att det ligger någonting där. Vet ni vad det är? Inte vi heller faktiskt. Trots att vi verkligen försökte komma underfund med det. Den var större en vad en råtta borde vara och utan päls och med stora öron. Den var uppenbart död och väldigt väldigt underlig.

IMG_6896
Vi hamnade i en härlig del av Hamburg fyllt med uteställen, skivaffärer och hus som detta. Jag misstänker att det var ockuperat för killen på bilden vände bort huvudet när jag tog bilder. Därför har jag pixlat bort hans ansikte. Vill inte att någon ska råka i trubbel.

IMG_6904
Vid valet av middag så hade jag fått tips från Anton att fisk var det man skulle käka i Hamburg. Dock hittade vi inget fiskställe direkt så vi körde på crêpes trots att vi inte längre var i Frankrike längre. Först åt vi matcrêpes med ost, skinka och ananas och sedan lyxade vi och åt efterrättscrêpes med glass och jordgubbar. Väldigt gott. När vi gick ca fem meter till så hittade vi två fiskrestauranger på rad...

IMG_6901
Frtiz-cola var ett Hamburgskt märke. Vi döpte glatt om det till Fritzl-cola och gjorde en sång av det.

IMG_6912

IMG_6914
På kvällen vandrade vi runt en stund för att sedan sätta oss på ett ställe som spelade fantastiskt dålig musik och sammanfatta resan. Vi var båda överens om att det bästa faktiskt var hur roligt vi hade haft det ihop. Resan hade inte varit någonting utan det.

Det regnade hela dagen vi åkte hem.


Det var min rapport. Vill någon ha några mer utförliga detaljer så får ni fråga. :)

1 kommentar: