Sidor

onsdag 27 april 2011

Mitt påsklov del 3

_MG_0674

_MG_0680

_MG_0667


_MG_0683

Urban exploring 21 april 2011 152

_MG_0692

_MG_0646

Urban exploring 21 april 2011 208




Bilderna på mig är tagna av Sven

Efter biotittandet så åkte jag hem till herr Bergersjö i Bergsjön och åt våfflor. Dagen därpå så begav vi oss ut för lite urban exploring (det var dock inte tanken från början så klädvalet var sådär). Vi hamnade i alla fall under en spårvagnsbro där spårvagnen kom med jämna mellanrum och bullrade ovanför oss.

måndag 25 april 2011

Mitt påsklov del 2

_MG_0605

_MG_0606

_MG_0634

_MG_0628



På onsdagen bar det av mot Göteborg och en hel dag av biotittande. Vi såg Hur många lingon finns det i världen, Blue Valentine och Scream 4. Tänker inte göra någon större analys av dem men jag tyckte att Blue Valentine var jättejättebra. En större analys borde dyka upp på den här eminenta bloggen förr eller senare. Förutom att titta på film så sprang vi mellan biograferna, tryckte i oss hamburgare och njöt lite lite av solen.

Mitt påsklov del 1

_MG_0518

_MG_0503

_MG_0534



Mitt påsklov (en serie i x delar) börjar nu med berättelsen om när jag var hos Daniel.

I tisdags så var jag hemma hos Daniel i skogen. Vi red (han sprang efter), lagade pannkakor (jag tittade på) och hängde på hans tak. Kände mig för första gången i år övertygad om att det faktiskt kommer bli vår.

onsdag 13 april 2011

52: супер-герой

IMG_4195

IMG_4208

IMG_4198

Det här är min superhjälte. Hon kan allting, är inte rädd för något och har alltid snygga glittriga mantlar på sig.

tisdag 12 april 2011

400:ade inlägget

Just nu, så försvinner människor.
Utan förklaring, utan konfrontation.
Bara försvinner.
Lika lätt som att andas.

Det här är ingen dikt.
Det är ropet på hjälp.
Det jag aldrig vågar göra.

Ni försvinner
kanske för att ni tror att jag vill vara själv,
kanske för att jag inte är tillräckligt uppmärksam på era liv,
kanske för att du inte pallar att jag har gjort mig beroende av dig,
kanske för att ni tror att jag inte behöver er,
kanske för att det gör er arga att titta på mig.

Det här är ingen dikt.
Det är ett rop på hjälp.
ingenkommerhöradetdenhärgångenhellermenjagöverlevervadsomhelstnivetjudet

Från att ha varit en dagskrivare har jag blivit en helgskrivare. Veckorna springer förbi fort som vinden. Bara helgerna är någonting värt att komma ihåg. Jag tror inte att jag gillar detta. Varje dag ska omfamnas och bli min på ett eller annat sätt. Men nu kommer våren och sommaren. Det ska bli så igen.

Helgen var i alla fall ganska fantastisk.
I fredags så hängde vi med Gaby and the guns och spelade på b&b. Trots att det knappt var något folk och jag var halvdöd så gick det dugligt. Gaby var jättebra och det var en allmänt härlig kväll.

På lördagen så ritade jag en stor karta över hela världen med massa små pilar och anteckningar för att illustrera mellankrigstiden. Ville testa en ny pluggmetod. Hur det har fungerat återstår att se. Det var bra mycket roligare i alla fall (trots att Kina blev mindre än Tjeckoslovakien). Framåt kvällen så stack jag iväg till Oskarström för inflyttningsfest hos Tim. Trots att musiken spelades från en liten laptop och värden var bakis och trött så blev det en riktigt bra kväll. Kändes för första gången i år som vår på riktigt och man kunde stå ute på balkongen utan att frysa.

I söndags så var det äntligen distriktsfinal i rockkarusellen. Vi åkte i vår fina buss mot Falkenberg på eftermiddagen med våra supportrar. Vi gjorde sjukt bra ifrån oss och kom tvåa. Jag ska inte ljuga och säga att jag inte var besviken när jag stod där uppe. En person sa till mig att min blick blev mordisk när jag hörde ordet "mysigt" i nomineringen och förstod att det var vi. Men såhär i efterhand är jag väldigt nöjd. Även om rockkarusellen är en tävling som är öppen för alla genrer så är det ett faktum att hela juryn bestod av rockmänniskor. Och att vi kom så långt i en sådan tävling är fantastiskt.
En lagom hektisk helg helt enkelt.

onsdag 6 april 2011

måndag 4 april 2011

Min helg var en trevlig sak.
I lördags så var jag med pappa i Göteborg på mineralmässan och köpte guld för fyrtio riksdaler. Sedan käkade vi god buffé på etnografiska museet (jag känner att jag börjar komma farligt nära "storbloggarna" i mitt skrivande nu så jag ska omedelbart sluta).

En morfar som ser helt lycklig ut när han bär sitt barnbarn på sina axlar. En sådan människa som man bara vet är snäll rakt igenom.
Två pojkar med funktionärslappar som engagerat säljer mineraler till höger och vänster och hela tiden frågar "Jerry" en medelålders, tålmodig man med mustasch vad det är för sorter.
En pojke som jag råkar trampa på foten, slå i hakan så han biter sig i läppen och boxa i magen (det sista var i och för sig med flit) när vi dansar i den kladdiga, mörka, varma lokal som är Corners källare.
En fantastiskt fin födelsedagstårta i alldeles rätt färger gjort av min brors flickvän Anneli som åts upp av (nästan) hela släkten.


52: gif

Image and video hosting by TinyPic

Trodde jag skulle vara bra på det här och pliktskyldigt ladda upp bilder varje söndag men icke sa nicke! Här kommer i alla fall en typ månad försenad gif som i alla fall jag tycker är rätt kul.